top of page

CANÇONS DE XERXA (2023)

Cris Juanico ens presenta Cançons de Xerxa, un recull de cançons fetes a partir d’una selecció de poemes de Pere Xerxa, el pseudònim amb què acostumava a escriure i publicar el mestre Joan F. López Casasnovas (1952-2022). Una proposta sonora amarada de tradició dins esquemes moderns, amb el resultat d'un disc folk i de tradició en el qual brillen poemes i cançons.  El disc compta amb una llarga llista de col·laboracions d'artistes illencs, com ara Frank Pons de Pèl de Gall, Rita Barber, Maria Riudavets, Dolors Boatella, Toni Pastor o Sergi Cleofé, entre d’altres.

Portada Cançons de Xerxa.jpg

ALTAMENT SENSIBLE (2022)

ALTAMENT SENSIBLE és el projecte simfònic del cantant, músic i compositor menorquí Cris Juanico amb l’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB), un disc amb un repertori que inclou algunes de les melodies més populars de l’artista en clau simfònica. La proposta compta amb els arranjaments del músic mallorquí Miquel Àngel Aguiló i amb la personalitat sonora de la seva banda habitual, integrada per Blanca Coll (violí), Lluís Gener (baix), Quim Ribó (guitarra elèctrica) i Pere Moll (bateria), i la incorporació als cors de Marta Elka i Annabel Villalonga, a més dels quaranta-cinc músics de l’OSIB, dirigits per Pablo Urbina.

portada_altament-sensible_01.jpeg

M'ENROCA 2022

M'ENROCA és el títol del nou EP de 4 cançons del músic ciutadellenc Cris Juanico. Un treball amb peces de nova creació, una d'elles “Quan és de nit”, a partir d'un poema de Toni Català. A M’ENROCA hi reconeixerem la pertinença del músic al lloc on viu (la roca anomenada Menorca), l’arrelament I la seva integració en l’entorn, i podrem confirmar com aquest entorn i el què hi viu passen a ser el nucli de la seva inspiració.

Portada Menroca 3.jpg

SALPOLS (2020)

La veu i la guitarra de l’artista menorquí, acompanyades de violí i contrabaix, desfullen una proposta de caire intimista en la que la mar salada i la pols de la terra abracen cançons dibuixades amb desig, melangia, natura, festa, somnis, sentits, vent, silenci, compromís... Una proposta que planeja pels contorns de Menorca, i tan prest contempla i canta a la mar propera i a l’hora immensa i oberta - ara sal - com ens apropa al terra endins de l’illa més personal - ara pols.

digital_Salpols_portadaOK.jpg

VIU (2019)

VIU és un conjunt de cançons vives en les que l’artista illenc hi reflecteix, mitjançant la figuració i la metàfora, estima, pors, dubtes, fe i l’alegria de viure. Peces musicals amb senzilles notes i textos inspirats des d’una Menorca crua i salvatge de la que ell se’n sent un privilegiat element més. 

Sempre a la recerca del contrast entre la música i la paraula, entre la melodia i la poètica, entre la solidesa i la delicadesa, Cris Juanico vesteix les seves cançons de rock amb aires de folk, al incorporar la sensibilitat i el detall del violí o del guitarró a una banda clàssica de so molt consistent, creant un confortable coixí per a les melodies d’aires mediterranis que impregnen les seves composicions. 

portada VIU.jpg
Botón

13 CANÇONS DESORDENADES + 13 PECES RETROBADES (2017)

13 - Tretze cançons desordenades + Tretze peces retrobades és el primer i peculiar recopilatori de Cris Juanico. Tretze anys de carrera en solitari són l’argument per reunir cançons clau en la seva trajectòria i retrobar peces rares i especials. Molt més que un recopilatori, 13 és tot un treball de recerca i de posta en valor de cançons, col·laboracions i vivències.

Tretze cançons desordenades + Tretze pec
Botón

F(A)USTA (2015)

F(a)usta és la suma de dos mots, sort i fusta, que s’uneixen per donar nom a un disc carregat de significat. Fusta, corda i veu són els tres colors d’aquesta proposta de Cris Juanico. Deu cançons noves, traçades amb una sonoritat contemporània que descriuen paisatges, reflexions i emocions. F(a)usta és el resultat d’una maduresa artística en tots els sentits i resumeix una dilatada trajectòria musical, acompanyada de la inquietud i la curiositat, sempre presents, dels inicis. En disc teixit amb les cordes i el cos de la fusta de dos violins, viola, violoncel, contrabaix i guitarra que es fonen amb la veu vellutada i plena de l’artista menorquí. Una proposta nova, diferent, càlida i rica en textures per dibuixar un discurs positiu i carregat de sentit. 

UN MÓN DE NADALES (2013)

El músic menorquí encapçala aquesta proposta de nadales populars d’arreu del món arranjades i interpretades amb trio de jazz i en català. Un Món de Nadales conté versions de les nostres nadales més populars i també de nadales d’arreu del món. Cançons tan nostrades com “El dimoni escuat” o “Fum, fum, fum” comparteixen viatge amb la nordamericana “Vés-hi des de la muntanya” (Go tell it on the mountain), la siciliana “Aclarida, beneïda” (O Sanctissima) o la peruana “Cholito”. En aquest treball discogràfic, Cris Juanico s’acompanya de Lluís González al piano, Joan Solà-Morales al contrabaix i César Martínez a la bateria, i compta amb una important llista de col·laboracions: Núria Feliu, Roger Mas, Joan Reig, Marta Elka, David Serra, Xumeu Joan, Meritxell Gené, Pau Alabajos, el Cor Gospel de Sa Fàbrica de Músics, el Cor Vivaldi, el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor de l’Escola de Música de S. Feliu de Guixols. 

DUES PEDRES (2011)

Dues Pedres és un recull de 13 temes adaptats amb la mínima vestimenta: veu, guitarra i contrabaix, viscerals en tot moment i sense més afegits que alguns ritmes electrònics i orgànics. S'hi escolta l’esència de les cançons i es respira la nuesa de la proposta. I també per açò el format del CD és sense llibret (la majoria de lletres les podeu trobar en aquesta web o en d’altres) i amb la informació mínima. 

PEDRES QUE RALLEN (2010)

Les pedres com a metàfora i com a testimoni mut del pas del temps. Aquí Cris Juanico ens canta cançons i ens conta històries. Les pedres, d’interior fred i sigil·lós, es transformen amb el pas inequívoc del temps, ens transporten a altres èpoques i ens apropen el caliu de les vivències de les persones. Les pedres, cossos inerts però companys de viatge de moltes aventures d’infància, d’episodis d’amor, d’alegries i penes, de fred i calor, de sol i de pluja. Dia rere dia, si ens hi fixam i hi param l’orella, sabrem que esteim rodejats de pedres que rallen. El disc ens convida a gaudir d’un recull cançons amb un marcat esperit rocker i més d’una clucada d’ull als ritmes més populars de la música moderna sense perdre l’aire mediterrani que sempre han respirat les seves propostes, envolcallades en lletres plenes de referents a la seva terra, més propera ara, i de la vida mateixa, també més a tocar de tots.

VOLA'M A SA LLUNA (2006) - TOT DE MI (2008)

Cris Juanico es va endinsar en el món del jazz de la mà del Taller de Músics. Aquesta col·laboració amb la coneguda escola de música moderna de Barcelona va donar dos fruits: Vola'm a sa lluna i Tot de mi

Acompanyat de la Original Jazz Orquestra Taller de Músics  ens presenta un recull de versions d’estàndards immortals de jazz, amb nous arranjaments i adaptacions en català del propi cantant. Una abraçada entre la sensibilitat personal i la musicalitat universal. Aquesta proposta representa un exercici d’interpretació i d’expansió de la veu de l'artista, el seu instrument per exel.lència. 

JOCS D'AMAGAT (2005)

Jocs d'Amagat és el 1er treball de Cris Juanico en solitari amb cançons de collita pròpia i el 2on amb la participació d'Els Mags de Binigall. Són 12 les cançons que ens conten i ens canten el seu dia a dia, on els sentiments passen a un primer pla al tornar a l'illa després de l'experiència gironina amb Ja T'Ho Diré, i les històries reals i imaginàries serveixen de fons per descriure poèticament el seu món més personal en un viatge interior ple de brillants matisos. Musicalment es disc està farcit de ritmes reagge, funk, disco, pop i rock amb la pinzellada mediterrània pròpia del músic. Tampoc hi falta el guitarró, l’instrument autòcton més representatiu des folclor menorquí.

MEMÒRIA (2004)

Memòria és un recull de cançons populars menorquines en una clau musical diferent i duites al terreny del pop, el rock, el dance o el reagge, entre d’altres estils, les músiques POP-ulars actuals que tots coneixem. Aquest recull de cançons menorquines “modelades” dins d’altres estils musicals del món, a la manera de la música pop (popular) actual, no vol més que demostrar que el nostre cançoner pot servir d’inspiració per els nous músics que venen darrera. És un disc d’homenatge a la feina de la gent i grups que, a la seva manera i estil i dins del seu temps, van contribuïr (i ho segueixen fent) a testimoniar i recopilar el que ens queda de patrimoni.

TABALUGA VIATJA BUSCANT EL SENY (2003)

Tabaluga viatja buscant el seny és l'adaptació del conte infantil alemany Tabaluga oder die Reise zur Vernunft (1983) del músic alemany Peter Maffay. Cris Juanico és l'encarregat d'adaptar les cançons al català i interpretar-les i compta amb la veu de Josep Carreras a la narració i la producció musical de Tony Carey (teclista de Rainbow). 

bottom of page