top of page
Cris-2019-00
Cris-2019-00-lletres
Flors-2019
Paisatge-2019
Cris-2019-01
Cris-2019-04
Cris-2019-03
Cris-2019-02

VIU

portada VIU.jpg

VIU és un conjunt de cançons vives en les que l’artista illenc hi reflecteix, mitjançant la figuració i la metàfora, estima, pors, dubtes, fe i l’alegria de viure. Peces musicals amb senzilles notes i textos inspirats des d’una Menorca crua i salvatge de la que ell se’n sent un privilegiat element més. 

Sempre a la recerca del contrast entre la música i la paraula, entre la melodia i la poètica, entre la solidesa i la delicadesa, Cris Juanico vesteix les seves cançons de rock amb aires de folk, al incorporar la sensibilitat i el detall del violí o del guitarró a una banda clàssica de so molt consistent, creant un confortable coixí per a les melodies d’aires mediterranis que impregnen les seves composicions. 

VIU pot ser verb, substantiu o adjectiu, i açò li dona molts significats. Pertany a diferents temps verbals del verb viure. Pot ser l’extrem o punta de quelcom. O la part més sensible d’una ferida. O un adjectiu amb significat que pot canviar segons el context. Un concepte, el de VIU, d’ample significat que l’artista ha decidit incloure en les 10 cançons inèdites del disc: una paraula i molts significats, VIU en diverses formes i accepcions. 

CANÇONS 

Viu. La cançó que obre el disc i que anima a alleujar l’equipatge i a canviar de camí si no t’agrada el que hi trobes a la vida, mentre fas les coses que mai no t’atreviries a fer. Decisions valentes per enterrar les pors. 

M’encanta. Ser feliç i estar content des del primer moment del dia, des de la primera passa que dones al sortir al carrer. Res t’ho impedeix. Instintivament positiva. 

Lluna mora. Oda a la lluna que s’amaga i ens somriu entre els teulats i els campanars mentre animals nocturns la contemplen. 

Mentres veim com corre es temps. De com Menorca i els menorquins necessiten i esperen el contacte amb el paisatge i l’entorn de la natura després de mesos d’haver-lo perdut, i a l’hora dels dubtes de si sobreviuran a aquesta pau. 

Mes a prop. Menorca com a refugi per cuidar-se i curar-se de les experiències que no han anat del tot bé. Sempre hi és. 

Un vol de miloca. Simbiosi entre l’home i la natura. Comunicació estimulant entre el paisatge i la persona vista des dels ulls d’una au que vola a contravent. Immensitat. 

Com un infant.amb banda. La imaginació d’un infant. Somiar, jugar, una manera de ser. El nen/creador que mai ha deixat de jugar, de somiar. La llibertat de somniar i creure que les coses es poden fer. Els somnis com a estímul per guanyar la realitat. 

Correr abracats. Cançó d’aventures emocionals. Una declaració d’amor amb tocs de ball, música i diversió infinita. 

Es teu desti. Reflexió sobre com una persona s’enfronta al seu final. La manca de vitalitat i de memòria. La vellesa i la pèrdua de forces i de les ganes de viure. L’absència en vida. 

Qui sap?. L’especulació urbanística a Menorca. L’illa sempre en perill. El mal fet a l’illa. L’oblit. Era pa per avui (ahir) i fam per demà (avui). El conformisme de molts. 

Em dius que em vols estimar. L’amor entre trons i llamps. La natura salvatge. Contrast de músiques. Foscor i claror. 

Sa cala. Petita cançó d’amor, on les pors, els desitjos i el perdó es transformen en una cala de reconciliació. 

PORTADA LLIBRET.jpg
PAG LLIBRET 1.jpg

FITXA 

Producció Musical: Cris Juanico. 

Cris Juanico: veu, percussions, guitarró, guitarres acústiques, espanyoles i elèctriques 

Quim Ribó guitarres elèctriques 

Blanca Coll violí 

Lluís Gener baix 

Pere Moll bateria 

Gravat a Estudis Aumon de Ciutadella entre desembre de 2018 i febrer de 2019. Mesclat a Estudis Swing de Palma de Mallorca es febrer de 2019 per en Toni Pastor. 

Masterizat a Estudis Catmastering de Manresa es març de 2019 per en Juanjo Muñoz. 

Disseny, maquetació i fotos: Dolors Boatella per a Miriscolti Produccions.

CAMI LLIBRET .jpg
bottom of page