↑ Return to altres projectes

ja t’ho diré

L’any 1986 a Ciutadella, (Menorca), Cris Juanico, Sebastià Saurina, Carles Pons, Vicenç Fontestad i Jesús Moll, provinents de diversos grups musicals de Ciutadella decideixen unir-se per a formar el grup Ja t’ho diré. A l’inici de 1990 editen un vinil compartit amb el grup Ferris que els farà augmentar la seva popularitat i farà créixer el públic als seus concerts.

A principis de 1991 graven dues maquetes, “Ronquerels” i “Otras hierbas”, amb les que volen donar-se a conèixer fora de les Illes Balears. Decideixen instal·lar-se a Biure (Alt Empordà) des d’on arriben a tot el Principat i on preparen la gravació del seu primer treball, “És blau es fester”, amb el qual faran una gira per Catalunya i les Illes Balears. El 1993 surt el seu segon disc “Dos o tres”, i l’any 1995 és quan fan un salt important amb “Moviments salvatges”, un treball que tindrà un significatiu reconeixement tan per part dels mitjans de comunicació com per part del públic. El seguirà “Un ram de locura” (1997) que supera en vendes l’anterior treball. És el moment en que s’incorpora al grup el teclista de Salt Miquel Brugués. Amb tot aquest bagatge enregistren diversos concerts per treure “Esdirecte” (1999), un disc en directe on es copsa la força dels seus concerts. Després d’això decideixen fer un disc en castellà: “Soñando silencio” (2001) i prendre’s un descans indefinit. L’any 2003 publiquen el recopilatori “Història d’un viatge 1986-2003″, i decideixen plegar amb un darrer concert a Ciutadella, poble natal del grup, el dia 27 de desembre de 2003. Deu anys després es tornen a reunir per a dur a terme la minigira de 5 concerts “Mos tornam a trobar”.

Al llarg dels 12 anys de carrera professional, el grup va ser reconegut amb diferents premis: Altaveu i Enderrock com a millor grup (1995), Millor Disc de l’any 1998 de Ràdio 4 per UN RAM DE LOCURA (1998) o el prestigiós Premi Ramon Llull (2004) per ser un referent menorquí a fora de l’illa de Menorca, entre d’altres.

Més informació a: www.jathodire.com

Share

Permanent link to this article: http://www.crisjuanico.com/?page_id=3104